fbpx
tabla-cutata

Recomandări pentru montarea tablei cutate

Tabla cutată reprezintă o opțiune tot mai des întâlnită în rândul celor care construiesc un acoperiș, ea fiind folosită și în alte proiecte. Dat fiind faptul că o comercializăm și totodată o promovăm ca fiind o opțiune foarte avantajoasă, am decis că a sosit timpul să scriem încă un articol despre tabla cutată.

Mai precis, în rândurile următoare îți vom oferi mai multe recomandări pentru o instalare corectă a tablei cutate. Iată care sunt sfaturile noastre:

Planificare

O construcție realizată ca la carte necesită o foarte atentă planificare în prealabil. Astfel, înainte de a începe montajul propriu zis, stabilește toate detaliile importante pentru întregul proces.

Mai precis, trebuie să măsori cu precizie dimensiunile și formele suprafețelor pe care vei instala tabla cutată.

Apoi, asigură-te că ai calculat corect cantitatea de material necesar, luând în calcul reziduurile și rezervele pentru pierderi ulterioare.

Dacă vei alege să cumperi tablă cutată de la noi, vom face măsurătorile gratuit, astfel încât să uiți de această grijă și să nu întâmpini probleme din acest punct de vedere.

Pregătirea suprafețelor

Următorul pas implică pregătirea suprafețelor. Asigură-te că acestea sunt curate, uscate și netede. Toate impuritățile și obstacolele ar trebui îndepărtate pentru a asigura o fixare adecvată a materialului.

Cu cât suprafețele sunt mai bine pregătite, cu atât mai simplă va fi instalarea tablei cutate.

Utilizarea instrumentelor potrivite

Asigură-te că ai la dispoziție instrumentele potrivite și echipamentul necesar pentru a monta tabla cutată, dacă te vei ocupa tu de asta. Cel mai probabil că te vei încumeta să montezi tu tabla cutată, chiar dacă nu este o treabă chiar atât de dificilă.

Recomandarea noastră este să alegi să colaborezi cu o echipă de profesioniști, iar astfel sigur nu vor apărea probleme.

rESPECTAREA INSTRUCȚIUNILOR PRODUCĂTORULUI

Chiar dacă în general tabla cutată este la fel, indiferent de producător, pot exista totuși anumite diferențe de la un produs la altul, așa că este important să consulți recomandările producătorului.

Acolo pot fi incluse informații despre metodele recomandate de fixare, distanța dintre șuruburi și alte detalii cu ajutorul cărora să obții un montaj perfect.

Fixarea corespunzătoare

Trebuie să te asiguri că tabla cutată este fixată uniform și că instrucțiunile producătorului au fost respectate cu strictețe. În mod obișnuit, tabla cutată se fixează cu șuruburi sau cuie speciale, ce sunt dotate cu garnituri astfel încât să nu permită pătrunderea apei.

Verificări și finisaje

În final, tot ce îți mai rămâne de făcut sunt verificările riguroase pentru a te asigura că totul este în regulă. Verifică fixările, etanșările și aspectul general al acoperișului. Mai poți interveni cu finisajele suplimentare, așa cum este vopsirea sau alte tratamente de protecție, în funcție de necesități.

Acestea sunt, așadar, recomandările noastre pentru o montare corectă a tablei cutate. Aplică și tu sfaturile noastre iar astfel vei obține un acoperiș funcțional și durabil. Iar dacă îți dorești să cumperi tablă cutată de bună calitate, o poți alege din oferta magazinului nostru! Nu vei regreta alegerea făcută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie