fbpx

Ce suruburi sa alegi pentru montajul tiglei metalice

Atunci cand iti alegi acoperisul, trebuie sa te gandesti la foarte multe detalii, deoarece iti doresti cu siguranta un acoperis durabil, rezistent, functional si cu un design cat mai atragator. Insa nu este suficient sa achizitionezi doar cea mai buna tigla metalica pentru acoperis ci totodata trebuie sa te asiguri ca montajul este efectuat corect si au fost folosite doar accesorii la fel de calitative.

De aceea noi colaboram doar cu echipe care garanteaza profesionalism pentru montaj, echipe pe care le recomandam si clientilor nostri ori de cate ori avem ocazia.

In acest articol ne-am propus sa vorbim despre importanta suruburilor folosite pentru montajul tiglei metalice. Iar daca iti construiesti acum acoperisul, acest articol ti-ar putea fi de mare ajutor.

Astfel, daca iti construiesti un nou acoperis sau il renovezi pe cel actual, trebuie sa pui mare pret pe accesoriile folosite, printre care se regasesc si suruburile. De asemenea, nu trebuie sa te grabesti si sa alegi echipe care promit un montaj rapid, iar asta deoarece s-ar putea sa efectueze o lucrare de proasta calitate.

Gandeste-te ca suruburile garanteaza rezistenta in timp a acoperisului, asa ca ar trebui sa faci totul ca sa previi deteriorarea imbinarilor. Prin urmare, elementele de fixare sunt foarte importante pentru durabilitatea acoperisului.

Alege sa folosesti doar suruburi care respecta indicatiile tehnice ale producatorului tiglei metalice, astfel incat sa te bucuri de un acoperis durabil si rezistent.

De regula, tigla metalica se monteaza folosind 2 tipuri de suruburi autoforante: cele lungi, de 4,8 x 35 mm sunt folosite de regula pentru a lega tigla metalica de structura din lemn, in timp ce suruburile scurte de 4,8  x 20 mm sunt folosite pentru a prinde tiglele metalice intre ele.

De ce nu poti folosi suruburile lungi si pentru prinderea a doua tigle metalice? Ei bine, acestea nu pot garanta o prindere suficient de rigida pentru a te bucura de un acoperis durabil, de aceea exista suruburi special concepute pentru prinderea tiglelor metalice. Daca vei folosi acelasi tip de suruburi, sansele aparitiei de infiltratii sunt foarte mari, asa ca structura din lemn se va degrada inainte de termen.

Ofera atentie si saibelor pe care suruburile le au, astfel incat sa poata permite tiglei metalice o mica miscare la contractie si dilatare. Alegand saibe nepotrivite, sansele ca tigla metalica sa aiba de suferit sunt foarte mari. De asemenea, si in acest caz este foarte probabil ca apa sa se infiltreze cu usurinta.

Detaliile sunt asadar foarte importante, iar atunci cand iti achizitionezi tigla metalica trebuie sa optezi si pentru accesoriile potrivite astfel incat acoperisul construit sa fie cat mai durabil. De aceea te invitam sa descoperi oferta noastra de acoperisuri complete, care iti ofera posibilitatea de a opta pentru toate accesoriile de care un acoperis rezistent are nevoie, printre care se afla desigur si suruburile pentru prinderea tiglei metalice.

1 thought on “Ce suruburi sa alegi pentru montajul tiglei metalice”

 1. buna ziua.
  am o casa acoperita cu tigla metalica acum vreo 10 ani.
  de-a lungul timpului, in timpul ploii se scurg prin diverse locuri picaturi de ploaie.
  tigla este pusa direct pe capriori si atit, podul nu e locuit.
  dupa aceasta perioada, scurgerile au inceput sa fie destul de multe…
  ce ma sfatuiti sa fac? sa schimb suruburile – poate s-au stricat garniturile – si sa cumpar cu EPDM cum sunt acum? sa schimb sutuburile si sa mai dau la fiecare surub cu silicon, sau o folie autoadeziva butuminoasa – peste sutub sau sub el?
  mesterii imi dau diverse idei dar nu sunt sigur ca au vreo explicatie tehnica clara.
  tigla este Rodach gr.0.5
  suruburile initiale sunt – ral 3011.b.
  sunt achizitionate in 2010
  multumesc frumos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie