fbpx
bilka

Bilka – producatorul de acoperisuri numarul 1 din Romania

Alegerea unui acoperis de cea mai buna calitate ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare proprietar sau constructor. In timp ce piata de materiale de constructii pentru acoperis este din ce in ce mai ofertanta, producatorul tiglei metalice ramane unul dintre criteriile principale pentru o selectie corecta.

Istoria companiei Bilka Steel

BILKA este o companie de origine 100% romaneasca ce s-a remarcat in domeniul de productie si dezvoltare a sistemelor complete pentru acoperisuri. Gama de produse Bilka include tigla metalica, sisteme pluviale dar si accesoriile necesare pentru constructia unui acoperis durabil.

Bilka Steel isi are fabrica in Brasov, incepandu-si activitatea inca din anul 2007. Pentru inceput, Bilka Steel avea rolul de distribuitor de tigla metalica, insa ascensiunea sa a fost una tot mai accelerata de la un an la altul.

Un an mai tarziu, aceasta se extinde si incepe constructia de tigla metalica si de accesorii pentru acoperis. La inceput, fabrica de tigla si de accesorii pentru acoperisuri avea o suprafata nu mai mare de 4.500 mp, acestia construind doar tigla metalica de tip CLASIC disponibila in 8 variante de culoare.

In 2009 Bilka Steel isi extinde portofoliul si incepe productia de tabla cutata.

2010 a fost, de asemenea, un an foarte important pentru celebrul producator Bilka. Iar asta deoarece in acest moment tigla metalica Bilka nu mai este distribuita doar pe teritoriul tarii, ci incepe exportul si catre alte tari din Europa dar si din fosta URSS.

Si 2011 a fost un an remarcabil pentru tigla metalica Bilka. In acest an compania lanseaza noi produse: Tigla metalica Balcanic dar si tigla metalica disponibila in 21 de nuante, avand astfel cea mai diversificata oferta la capitolul gama de culori.

Iar rezultatele financiare nu au intarziat sa apara, intr-un singur an tigla metalica Bilka acoperind peste 8.000 de case. Iar ascensiunea a crescut si in 2012, an in care au BILKA a vandut peste 2.256.448 metri patrati de tigla metalica. Tot in acest an a fost introdus un nou produs, anume Retro Panel. Exportul in afara a crescut, la randul sau, considerabil.

Conform Wikipedia, 2012 reprezinta si anul in care Bilka devine lider al pietei de acoperisuri.

In 2013 Bilka a continuat extinderea, iar astfel productia se realizeaza pe 17.500 metri patrati, avand si un spatiu de 1.000 de metri patrati de birouri. De asemenea, recordul din 2012 este depasit, inregistrand o noua cifra record de invelitori metalice produse si vandute: 3.200.000 metri patrati.

Dupa doar un an, intreaga suprafata de activitate a producatorului Bilka ajunge la cifra de 45.000 mp. In 2014 apare tigla metalica CLASIC, iar recordul din 2013 este iarasi depasit, suparafata de tigla metalica vanduta in 2014 fiind de peste 4 milioane de metri patrati.

2015 a venit cu alte noi modele de tigla metalica, anume Bilka Iberic si Bilka Gotic. A fost extinsa si productia de acoperisuri, iar intr-un singur an vinde peste 5.5 milioane mp de invelitori metalice.

De la infiintarea sa din 2007, Bilka Steel s-a extins in mod continuu, halele sale avand in prezent o suprafata de peste 140.000 mp. De asemenea, in tot acest timp a acoperit peste 200.000 de case si a investit o suma de peste 30 milioane de euro, fiind astfel una dintre cele mai bune solutii pentru acoperisuri.

Investitiile mari au permis producatorului Bilka sa foloseasca cele mai noi tehnologii disponibile la nivel mondial, productia fiind automatizata, obtinandu-se astfel doar produse de cea mai buna calitate.

In urmatorii ani au fost lansate noi modele de tigla metalica, precum Bilka Romanic, dar si noi finisaje precum cel lansat in 2017, GrandeMat, care vine la pachet cu o garantie de 30 de ani dar si care este disponibil in 8 variante de culoare. Incepand cu anul 2019, Bilka isi propune si realizarea e panouri termoizolante.

Bilka a inceput cu doar 2 angajati in anul 2007, iar in 2017 numarul acestora era de peste 350. Cresterea este uimitoare si la capitolul cifra de afaceri. Astfel, daca in 2007 cifra de afaceri era de 2,1 milioane RON, in 2017 aceasta a depasit suma de 394 milioane RON.

Care sunt punctele forte ale tiglei metalice Bilka?

Popularitatea tiglei metalice Bilka este datorata in primul rand calitatii acesteia. Cu siguranta nu ar mai fi fost producatorul de acoperisuri numarul 1 in Romania daca produsele sale nu ar inspira incredere, asa ca am decis sa prezentam principalele puncte forte ale tiglei metalice Bilka. Descopera-le si tu si te vei convinge ca trebuie sa optezi pentru acoperisurile Bilka pentru casa ta!

Durata de viata record

Atata timp cat constructia acoperisului respecta toate indicatiile producatorului, tigla metalica Bilka ar trebui sa aiba o durata de viata cat mai mare, fiind aproximata la 50-60 de ani. Aceasta durata de viata mare este posibila datorita rezistentei superioare de care tigla metalica Bilka da dovada in fata unor fenomene meteo dure precum ninsoarea, ploaia, vantul dar si impotriva mucegaiului. Toate acestea nu vor afecta tigla metalica Bilka.

Greutate redusa

Greutatea redusa a acoperisului Bilka reprezinta un alt avantaj decisiv. Prin faptul ca are o greutate minima va fi mai putina presiune asupra structurii cladirii. De exemplu, un acoperis de doar 200 de metri patrati va avea o greutate de doar 1.000 kg, ceea ce e foarte putin in comparatie cu alte tipuri de acoperisuri.

Etanseitate la cel mai inalt nivel

Un acoperis durabil si rezistent ar trebui sa fie cat mai etans, iar acesta este un alt avantaj al acoperisurilor Bilka. Tigla metalica Bilka are un sistem de prindere etans, prin suprapunere, instalarea facandu-se cu suruburi autofiletante. Se evita astfel scurgerile de apa care ar putea afecta structura cladirii.

Protectie impotriva focului

In cazul unui incendiu, tigla metalica Bilka prezinta rezistenta superioara la propagarea sau raspandirea focului, ceea ce reprezinta un avantaj demn de luat in considerare.

De asemenea, acoperisul reprezinta o parte importanta a unei cladiri si din punct de vedere estetic. Fiind disponibila intr-o gama foarte variata de culori, materiale si forme, tigla metalica Bilka iti imbunatateste estetica cladirii pe care o construiesti, fiind usor de integrat in orice stil arhitectural.

Tigla metalica in 10 straturi

Rezistenta superioara a tiglei metalice Bilka se datoreaza si structurii foarte inteligent realizate. Mai exact, aceasta are 10 straturi care garanteaza durabilitate, un aspect atragator care nu este afectat de factorii de mediu si de trecerea timpului precum si protectie impotriva condensului.

Practic, tigla metalica Bilka are in compozitie urmatoarele straturi:

  • Folie de protectie din PVC care poate avea o grosime de la 50 la 200 µm;
  • Lac de suprafata din poliester de 25 µm;
  • Strat de bazza din poliester 5 µm;
  • Strat de pasivare;
  • Strat de zinc de pana la 275 de grame pe metru patrat;
  • Strat de tabla din otel sau din aluminiu;
  • Strat de baza din poliester de minim 7 µm;
  • Strat impotriva condensului.

Iti construiesti acoperisul? Contacteaza-ne si iti vom oferi cel mai bun pret pentru tigla metalica Bilka. 📞 0755 848 213

1 thought on “Bilka – producatorul de acoperisuri numarul 1 din Romania”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie