fbpx
zgomot tigla metalica

Adevărul despre zgomotul în cazul acoperișurilor de țiglă metalică: Mit sau realitate?

Alegerea unui material pentru acoperiș implică folosirea mai multor criterii, confortul, durabilitatea și protecția împotriva factorilor fiind câteva dintre cele mai importante. Acoperișurile din țiglă metalică se prezintă excelent din toate aceste puncte de vedere. Cu toate acestea, apar adesea diferite discuții contradictorii despre zgomotul creat de acoperișurile din țiglă metalică în timpul ploilor sau a vântului puternic.

Drept urmare, în acest articol ne dorim să vorbim pe acest subiect și să stabilim dacă acoperișurile din țiglă metalică sunt zgomotoase, sau nu.

Caracteristicile țiglei metalice și izolația fonică

Unul dintre principalele argumente împotriva țiglei metalice este capacitatea acesteia de a produce un nivel ridicat de zgomot în timpul ploilor sau a vântului. Cu toate acestea, mai nou țigla metalică este proiectată pentru a reduce cât se poate de mult nivelul de zgomot.

Sunt folosite materiale de izolație fonică dar și designuri inovatoare cu ajutorul cărora sunetele sunt mai ușor absorbite, iar nivelul de zgomot ce ajunge în interiorul casei este minimizat în mod considerabil.

Izolarea și construcția casei

Trebuie să precizăm faptul că nivelul de zgomot perceput este destul de mult influențat și de calitatea izolației precum și de materialele folosite pentru construcția casei.

O casă bine izolată și construită corespunzător va reduce semnificativ sunetele exterioare, inclusiv cele create de ploaie și vânt.

În acest sens, nu doar țigla metalică are un rol important pentru reducerea nivelului de zgomot, ci și restul componentelor structurii acoperișului și a pereților casei.

Tehnologia de fabricație

Pentru a beneficia de un nivel de zgomot cât mai redus, este important să alegi o țiglă metalică de calitate. Calitatea dar și tehnologia folosită pentru fabricare sunt aspecte care joacă, la rândul lor, un rol important în ceea ce privește nivelul de zgomot creat.

O țiglă metalică de calitate superioară, așa cum este țigla metalică Bilka pe care noi o comercializăm, produsă cu tehnologii avansate, poate avea o structură specială pentru a reduce vibrațiile și zgomotul în timpul furtunilor. Iată un motiv grozav pentru a o alege!

Avantajele acoperișului din țiglă metalică

Ai aflat, așadar, că țigla metalică nu este chiar atât de zgomotoasă precum se crede. Prin urmare, trebuie să evidențiem puțin și avantajele pe care acest tip de acoperiș le poate oferi. Înainte de toate, țigla metalică este un material ce încântă prin durabilitate dar și cu rezistența sa la intemperii, oferind o foarte lungă durată de viață.

De asemenea, greutatea redusă a țiglei metalice este, la rândul său, un avantaj important. Asta deoarece se reduce povara asupra structurii casei și permite o instalare mai ușoară și rapidă. Acoperișurile din țiglă metalică sunt recunoscute pentru rezistența lor la coroziune, foc și dăunători, oferind proprietarilor liniște și securitate pe termen lung.

În concluzie, țigla metalică poate fi un material puțin zgomotos, însă acest dezavantaj este destul de mic în comparație cu numărul mare de avantaje pe care acest material le oferă. Te-am convins să o alegi și tu? Contactează-ne pentru a-ți face o ofertă pe care sigur nu o vei refuza!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie