fbpx

Cum poate contribui țigla metalică la eficiența energetică a acoperișului tău?

Cele mai multe persoane sunt de părere că alegerea materialelor pentru construirea unui acoperiș se face ținând cont strict de rolul lorestetic, însă rolul practic al acoperișului nu poate fi ignorat. Sigur, acesta are grijă ca precipitațiile să nu afecteze structura clădirii, însă face acoperișul doar atât?

Află că nu! Acesta are un important rol din punct de vedere energetic, iar despre cum poate contribui țigla metalică la eficiența energetică a acoperișului tău vom discuta în rândurile imediat următoare:

Reflectarea radiațiilor solare

Un prim avantaj major al țiglei metalice în ceea ce privește eficiența energetică a unui acoperiș este capacitatea sa de a reflecta radiațiile solare. Acest lucru înseamnă că țigla metalică poate respinge o mare parte din radiația solară, iar astfel este redus efectul de încălzire a acoperișului precum și a spațiului interior asociat.

Spre deosebire de alte materiale, așa cum este țigla ceramică sau șindrila bituminoasă, țigla metalică va contribui la menținerea unei temperaturi reduse în interiorul clădirii în zilele toride de vară.

Ventilație și circulație a aerului

Un alt aspect important în ceea ce privește eficiența energetică a acoperișului este asigurarea unei bune ventilații și circulația aerului sub acoperiș.

În cazul în care țigla metalică este instalată corect, aceasta va permite crearea unui flux de aer adecvat în spațiul dintre ea și stratul izolator.

Astfel, țigla metalică permite evacuarea căldurii acumulate dar și la prevenirea apariției umidității și condensului în interiorul acoperișului.

O bună ventilație se va dovedi a fi de mare ajutor pentru a menține temperatura optimă în spațiul locuibil precum și la reducerea nevoii de utilizare a sistemului de climatizare.

Durabilitate și rezistență la intemperii

Un acoperiș realizat din țiglă metalică de calitate superioară, așa cum este țigla metalică Bilka pe care noi o comercializăm va rezista fără probleme la condiții meteorologice severe, așa cum sunt furtunile, grindina sau căderile de zăpadă.

Nu va trebui să efectuezi reparații sau înlocuiri frecvente costisitoare, așa că vei face generoase economii de-a lungul timpului.

De asemenea, durabilitatea record a țiglei metalice garantează o viață lungă pentru acoperiș, așa că nu va trebui să îl înlocuiești prea curând

Integrarea sistemelor solare

Un alt avantaj important oferit de țigla metalică în ceea ce privește eficiența energetică este și posibilitatea de a integra un sistem de panouri solare, cu ajutorul cărora vei obține energie gratuită.

Panourile solare pot fi montate cu ușurință pe acoperișurile din țiglă metalică, iar astfel vei reduce dependența față de sursele tradiționale de energie și vei economisi bani pe termen lung.

Alegerea țiglei metalice trebuie făcută, așadar, ținând cont și de beneficiile semnificative pe care aceasta le poate oferi din punct de vedere al eficienței energetice.

Vrei să faci o alegere cât mai inspirată? Solicită-ne ajutorul pentru a-ți oferi tot suportul necesar pentru a putea face o alegere cât mai inspirată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie