fbpx
intretinere tigla metalica

Sfaturi practice pentru întreținerea acoperișului casei tale

Pentru ca un acoperiș să își păstreze proprietățile tehnice pe termen cât mai îndelungat, este obligatorie o bună întreținere a acestuia. Nu este suficient să alegi cele mai bune materiale pentru acoperiș, care mai apoi să fie corect montate de o echipă de specialiști din domeniu.

Trebuie să te ocupi regulat de întreținerea acoperișului care începe mai întâi cu o inspecție a acestuia. De jos, acoperișul tău poate părea a fi în regulă, dar la o analiză mai detaliată vei descoperi numeroase probleme ce trebuie remediate cât mai repede cu putință.

În urma unor fenomene meteorologice mai severe, pot apărea deteriorări sau diferite lucruri pe care nu ți le dorești pe acoperiș, iar de aceea ar trebui să te ocupi regulat de verificarea acoperișului, pentru a te asigura că toate sunt în regulă.

De aceea, în rândurile următoare vei găsi mai multe sfaturi ce te vor ajuta să ai grijă în mod corect de acoperișul casei tale:

Când trebuie să inspectezi acoperișul casei tale

Așa cum spuneam, ar trebui să îți faci un obicei din a-ți verifica regulat acoperișul casei tale. Dar care sunt perioadele optime pentru astfel de inspecții?

Toamna și primăvara ar trebui să ai în vedere efectuarea acestor inspecții, pentru a te asigura că nu s-au adunat lucruri aduse de vânt care blochează scurgerile sau deteriorări care ar putea cauza infiltrații. De asemenea, primăvara ar trebui să te asiguri că fenomenele meteo severe din timpul vremii nu au cauzat daune mari acoperișului tău și, dacă este cazul, acestea ar trebui să fie remediate cât mai curând cu putință.

Îți recomandăm să alegi cu grijă modalitatea de efectuare a inspecției acoperișului. Folosește o scară stabilă și echipament de protecție. Vorbim totuși despre o operațiune ce se poate dovedi a fi destul de periculoasă, motiv pentru care ai putea avea în vedere contactarea unei echipe de specialiști care să se ocupe de asta. Echipa care s-a ocupat de montajul acoperișului ar putea fi o opțiune bună și cu siguranță va răspunde afirmativ solicitării tale.

Alege un material ușor de întreținut

Întreținerea acoperișului se poate dovedi a fi o activitate foarte simplă și ușor de realizat atât timp cât optezi pentru folosirea unei învelitori ușor de întreținut. Țigla metalică pe care noi o comercializăm reprezintă un exemplu foarte bun în acest sens, fiind un material ce se face remarcat cu o serie bogată de calități, printre care și simplitatea de întreținere.

De asemenea, ar trebui să oferi atenție și accesoriilor folosite pentru construirea acoperișului, printre care burlanele și jgheaburile. Acestea ar trebui să aibă, de asemenea, de o bună calitate și concepute în așa fel încât să nu se înfunde ușor, iar instalarea lor ar trebui realizată conform cerințelor producătorului. Doar astfel poți evita daunele.

Dacă optezi pentru folosirea țiglei metalice, cel mai probabil precipitațiile vor fi mai mult decât suficiente pentru curățarea acoperișului. Cu toate acestea, în cazul în care locuiești într-o zonă cu precipitații puține, ai putea avea în vedere utilizarea unei substanțe speciale de curățare, precum un detergent ecologic, o cârpă moale și un aparat de spălat cu presiune. Asigură-te însă că detergentul folosit nu distruge stratul de protecție al țiglei metalice.

Dată fiind importanța acoperișului, este important să te ocupi de întreținerea lui în mod regulat, astfel încât să îi asiguri o durată de viață îndelungată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie