fbpx

Importanta ventilarii acoperisului

Un acoperis durabil are nevoie de o buna ventilare iar asta deoarece Romania are o clima care favorizeaza aparitia condensului. Iar foarte multe condens poate aparea chiar in zona acoperisului.

Condensul este cu siguranta foarte periculos pentru acoperis, mai ales atunci cand se acumuleaza in cantitati mari, ducand la deteriorarea materialelor folosite pentru constructia acoperisului, ceea ce cu siguranta nimeni nu isi doreste.

Totusi, aceste probleme pot fi prevenite usor, atata timp cat exista un sistem de ventilare cat mai bun, care sa ajute la evacuarea condensului.

Cand apare condensul la acoperisuri?

Asa cum spuneam, conditiile meteorologice din Romania favorizeaza aparitia condensului. Acesta apare atunci cand exista mari diferente intre temperatura din exterior si cea de la interior. Astfel, condensul poate aparea indiferent de sezon, atat seara cat si dimineata. Masurile anti-condens fiind mai mult decat obligatorii.

Astfel, daca nu asiguri un sistem de ventilare bun, apa care rezulta din formarea condensului va ramane sub tigla metalica, ducand astfel la aparitia coroziunii, folia anti-condens va fi afectata, va aparea mucegaiul dar si infiltratii care pot cauza deteriorarea structurii de lemn.

Confortul termic din locuinta va fi, de asemenea, afectat de condensul si de umiditatea mare de sub invelitoare.

Sa ne imaginam acoperisurile in sezonul de iarna, atunci cand sunt acoperite de zapada. Diferenta dintre temperatura de la interior si cea din exterior va fi foarte ridicata, iar astfel formarea condensului este inevitabila.

Dat fiind faptul ca scurgerea apei va fi blocata de zapada, apa formata din condens va ramane sub invelitoare, ba chiar se va transforma in gheata atunci cand temperaturile vor fi foarte scazute. Astfel, pagubele pot fi destul de mari.

Debutul sezonului calduros nu ne scapa insa de condens. Tigla metalica are un dezavantaj: pastreaza caldura. Astfel, scaderea temperaturii din timpul noptii poate favoriza, de asemenea, aparitia condensului.

Cum asiguri o buna ventilare a acoperisului

Pentru a preveni toate aceste probleme cauzate de aparitia condensului, trebuie sa garantezi o buna ventilare a acoperisului. Iar in acest sens ti-am pregatit mai multe sfaturi utile.

Majoritatea persoanelor opteaza pentru tigla metalica atunci cand isi construiesc acoperisul, prin urmare inlocuirea acestui material nu reprezinta o solutie.

Cea mai buna solutie pe care o poti lua in acest sens este dotarea acoperisului cu un bun sistem de ventilare. Mai exact, rolul sistemului de ventilare a acoperisului urmareste sa ofere aerului de sub acoperis o temperatura medie dar si evacuarea lui. In acest sens, iti recomandam sa optezi pentru un acoperis cu dublu ventilare.

Mai exact, acoperisul casei tale trebuie sa fie dotat atat cu o gura de admisie a aerului precum si cu o gura care sa asigure evacuarea aerului. Aceste doua guri trebuie sa fie amplasate in zone opuse, in partea inferioara respectiv cea superioara.

Folosind materiale de cea mai buna calitate pentru acoperis din oferta noastra dar si alegand serviciile unor experti in montarea de acoperisuri, vei reusi cu siguranta sa eviti toate aceste probleme pe care aparitia condensului le poate provoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie