fbpx
folie anticondens acoperis

Rolul foliei anticondens – explicat de specialisti

Folia anticondens reprezinta un element foarte important atunci cand iti construiesti acoperisul. Desi multi dintre clienti nu cunosc adevarata valoare a acestui element, tinem sa amintim faptul ca folia anticondens este foarte importanta pentru un acoperis rezistent.

Drept urmare, ti-am pregatit un articol in care vorbim doar despre folia anticondens. Mai exact, vei afla care sunt functiile sale, rolul sau, dar si structura sau parametrii de performanta a acestui element. Esti interesat despre cum ar trebui sa alegi corect folia anticondens? Vei descoperi din acest articol.

folie anticondens acoperis

Folia anticondens are rolul de a permite evacaurea vaporilor din termoizolatia acoperisului si totodata impiedica accesul umezelii. Sub invelitoarea acoperisului exista un condens care duce la aparitia umezelii iar folia anticondens protejeaza structura din lemn si celelalte materiale de patrunderea umezelii.

Folia anticondens se monteaza pentru a pastra structura din lemn uscata si ventilata, evitandu-se astfel si o posibila scadere a performantei termoizolatiei.

De ce sa nu alegi o folie anticondens ieftina?

Ei bine, exista o multime de motive. In primul rand, aceasta se degradeaza mult mai repede decat o folie de calitate. Astfel, structura din lemn precum si termoizolatia sunt la randul lor afectate. Practic, alegerea unei tigle metalice cu durata de viata foarte mare poate fi compromisa de o folie anticondens de proasta calitate.

In acelasi timp, daca optezi pentru o folie calitativa, atunci structura de lemn are foarte mult de castigat. Mai exact, durata sa de viata poate fi dublata.

Tipuri de folii anticondens

Despre foliile anticondens trebuie sa stii ca pot fi de mai multe tipuri, in functie de numarul de straturi:

  • Folii anticondens cu un singur strat: varianta cea mai simpla dar si cea mai ieftina. Aceasta permite vaporilor sa treaca cu usurinta, insa totodata nivelul de rezistenta impotriva umiditatii este destul de scazut pentru a nu o recomanda. Tot mai multe magazine au renuntat la comercializarea foliei anticondens intr-un singur strat, iar asta din cauza calitatii sale.
  • Folii anticondens cu doua straturi: mult mai recomandata din punct de vedere al calitatii, folia in doua straturi prezinta si o rezistenta superioara. Practic, primul strat permite evacuarea vaporilor si garanteaza totodata rezistenta impotriva umezelii. Cel de-al doilea strat are rolul de a proteja pelicula functionala, drept urmare inflitratiile sunt aproape imposibile. Pretul sau este accesibil insa popularitatea nu este pe cat ar trebui de mare, fiind protejata doar pe o singura parte, drept urmare ar putea aparea cu usurinta defectiunile mecanice.
  • Foliile anticondens in 3 sfaturi reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face. Acestea auun strat de fibre, o pelicula functionala si un alt strat de fibre. Astfel, pelicula functionala este protejata de cele doua straturi impotriva deteriorarii, avand asadar o rezistenta superioara. Straturile sunt lipite intre ele folosind diferite tehnologii, cele mai recomandate fiind cele imbinate folosind procedura numita termo-lipire sau lipirea cu ultrasunete.
  • Foliile anticondens in 4 straturi sunt in mare masura asemanatoare cu cele in 3 sfaturi, insa au in plus un strat de aluminiu care are functia de a reflecta caldura, obtinandu-se astfel un confort termic mult mai placut in locuinta.

Care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi folie anticondens

Atunci cand iti cumperi folie anticondens trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte precum etanseitatea la apa, rezistenta mecanica, permeabilitatea la vapori, rezistenta impotriva radiatiilor UV si rezistenta la temperatura. Despre acestea vorbim in randurile urmatoare:

Etanseitate la apa

Pentru ca un acoperis sa fie durabil este necesara o buna hidroizolare. In caz contrar, durata sa de viata poate scadea considerabil. Drept urmare, ar trebui sa optezi pentru o folie anticondens care prezinta o buna etanseitate la apa, astfel incat sa se evite infiltrarea umezelii in straturile din structura acoperisului.

Alege o folie anticonends cu o pelicula functionala cat mai buna, de calitate, care sa fie durabila si eficienta, chiar daca poate este mai scumpa. Practic, o folie anticondens buna trebuie sa garanteze rezistenta impotriva infiltrarii umezelii chiar si dupa ani buni de la achizitie.

Ca izolație recomandam izolatia cu spuma poliuretanica.

Permeabilitatea pentru vapori

Permeabilitatea la vapori reprezinta un alt detaliu cheie pe care trebuie sa il ai in vedere. O buna permeabilitate la vapori va preveni acumularea umiditatii in structura de lemn si la termizolatie.

Practic, o folie anticondens buna trebuie sa prezinte capacitatea de a permite vaporilor sa penetreze suprafata foliei de condens, astfel incat sa se evite acumularea umiditatii.

Rezistenta impotriva radiatiilor UV

Cu totii cunoastem efectele negative ale radiatiilor UV, insa ar trebui sa constientizam faptul ca acestea pot avea efecte negative si asupra foliei anticondens. Drept urmare, rezistenta impotriva radiatiilor UV este obligatorie.

Se recomanda ca folia anticondens sa fie expusa cat mai putin la soare si totodata tigla metalica sa fie montata imediat dupa montajul foliei.

Rezistenta impotriva temperaturilor ridicate

Folia anticondens poate fi afectata foarte mult si de catre temperaturile foarte inalte. Practic, acestea fac ca folia sa-si piarda proprietatile. Dat fiind faptul ca in timpul verii tigla metalica atinge temperaturi extreme, este recomandata optarea pentru o folie anticondens cu rezistenta superioara la temperaturile extreme.

Rezistenta mecanica

Este mult mai placut sa montezi folia anticondens atunci cand aceasta are o rezistenta mecanica superioara. Nu iti doresti ca aceasta sa se rupa sau sa se deterioreze la montaj, iar de aceea ar trebui sa optezi pentru o folie cu o rezistenta mecanica superioara.

Alege o folie anticondens de calitate superioara, iar astfel acoperisul va deveni durabil, sanatos si rezistent. In oferta LinerEcomet vei gasi cea mai buna folie anticondens care garanteaza durabilitatea acoperisului tau pe termen indelungat!

Comercializam trei tipuri de folie anticondens, dintre cele mai calitative, anume: BILKA 95g, BILKA 120g respectiv BILKA 140g.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0747 095 782
Locatie